Jdi na obsah Jdi na menu
 


Humor, nevěra, vražda..

11. 7. 2015

 

Falešní hráči

Zdena Frýbová

- Zdena Frýbová je česká autorka inspirovaná profesními romány. Mezi jejích dalších nespočet děl patří na příklad Noc jako stvořená profoto.jpg nevěru, Malinkatý kretén, neděle stvořená pro vraždu...

Ve většině svých děl se soustřeďuje na pracovní problematiku, propojuje psychologické, kriminalistické a reportážní postupy. Často se inspirovala profesními romány A. Haileyho.
Volbou atraktivního prostředí, zajímavé společenské tematiky a dramatickým dějem jsou její prózy oblíbeny u velkého čtenářského okruhu.

 

Co bude asi hlavním tématem knihy ? Lži, intriky, žárlivost sobectví a nakonec i vražda.. Příběh začíná nevině představením 3 manželských páru. Flegmatičtí a díky mnoha ústupkům spokojení Burgetovi. Burget je bývalí taxikář s konexemi v podsvětí kdežto paní Burgetová je nevinná kráska doufající v napravení manžela alias gaunera. Pak je tu už méně šťastná rodina Dvořákových. Dvořák je žárliví manžel se sklony k přehánění a sebelítostí. Vždy, když se jeho žena někde zdrží nebo mu dá jinak najevo její lhostejnost vůči němu, začne psát žádost o rozvod. Ta vždy stejně skončí roztrhaná v koši. Paní Dvořákové (Aleně) je naopak její manžel ukradený. Je krásná a obletovaná těmi nejatraktivnějšími muži, kteří by jí snesli z nebe vše. Svého muže si vzala pro peníze a proto jí nedělá problém podvádět ho se svým šéfem panem Polákem. Trochu klišé, nemyslíte ? Alena má ale jednu vlastnost, která jí není přínosem. Je naivní. Věří, že by pro ní každý muž klidně opustil svou manželku a běžel k ní do náruče. Mnozí by to nejspíš udělali, ale to jen ti, kteří jí nestáli za pohled. Dvořák má nádhernou ženu, která si ho k sobě připoutala svou moudrostí a trpělivostí a tak se jí její manžel k nevěře nakonec vždy přizná.  Alena si ale umí najít lepší oběd své ženskosti. Určitě vás nepřekvapí, když řeknu mladého gaunera Burgeta. Možná se vám podle popisu zatím zdál trochu nezajímavý, ale opak je pravdou. Alena se do něj jen nezamilovala. Zbláznila se.

V knize se mi velmi líbila rozmanitost charakterů postav. Každý měl charakter jen každý úplně jiný. Zápletka tím byla bohatší a všechny nečekané chvíle byli opravdu nepředvídatelné. Hltat každé slovo je skoro povinností.

I to, že jí vydalo několik nakladatelství ukazuje na její popularitu.

Knize bych vytkla jen jednu věc, která není ani tak úplně výtkou jako upozorněním pro čtenáře. Kniha není pro každého. Tak jak mě nadchla by mohla i vás odradit. Je to starší kniha, která nejspíš přiláká spíše starší čtenáře. Ale třeba právě pro vás bude ta pravá.

Tak hurá do čtení a byla bych ráda, kdyby jste mi sami řekli co si o knize po přečtení myslíte. =)

 

Pomocné zdroje:

Databazeknih.cz

http://www.spisovatele.cz/zdena-frybova#cv

 

 

Náhledy fotografií ze složky Humor, nevěra, vražda..

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář